Ce taxe plateste la stat un studio de videochat

Ce taxe plateste la stat un studio de videochat ? Evident ca niste taxe foarte mari daca te ai informat despre ce taxe plateste un SRL oarecare, iar taxele la stat nu sunt de o suma fixa, sunt procentuale. Adica indiferent cat de multi bani ar incasa o firma, va plati un procent destul de mare din acei bani, nu o suma fixa. Haideti sa vedem care sunt acele taxe si sa vedem daca chiar isi permite vreun studio sa para legal si sa si plateasca toate taxele.

Pe scurt; Taxele unui SRL sunt :

19% din venit TVA + 1% din venit la inceput de cariera apoi 16% din profit + 500 de lei pe luna Contabil + 5% din profit Dividente. = cel putin 20% din toti banii pe care i incaseaza studioul + cel putin 650 de lei pe luna + 5% din profitul firmei.
Astea sunt taxele doar pentru firma nu si taxele pentru contactele angajatilor. Daca faci un calcul pana aici deja avem taxe la stat care sunt mai mari de un sfert din toti banii pe care i incaseaza un studio (bani incasati in total nu profit)

Taxele pentru staff sunt de 47.25% din salariul lor brut . (aproape tot atat cat iau ei in mana)

Taxele pentru modelele noi sunt de 6% din cat primesc ei de la studio, iar pentru modelele care fac mai multi bani taxele sunt de 41% din cat primesc de la studio (aia 45-50%)

Studioruile de videochat sunt o firma inregistrata de tip SRL .
Puteti cauta si voie pe internet care sunt taxele pentru un SRL in caz ca nu credeti pe noi si tot le dati dreptate studiourilor.

1. Exista 2 tipuri de firme. Platitoare de TVA si neplatitoare de TVA . O firma nou infiintata, care reprezinta o afacere mica, ce nu are venituri mai mari de 300000 (3 miliarde , aproximativ 60 de mii de euro pe an), si are 1 angajat, se numeste microintreprindere. Microintreprinderile nu sunt obligate sa plateasca TVA pana nu depasesc cerintele ca sa fie scutite de TVA. Dar se poate plati si optional daca indeplinesti anumite conditii si se face o cerere in acest sens . Oricum, nimeni nu cred ca e atat de prost incat sa opteze sa platesca la stat inca 19% din banii care intra in firma. Niciun studio de videochat NU este o microintreprindere. Sunt Firme platitoare de TVA. Si repet, acel TVA este de 19% din toti banii pe care i fac modelele. Poate unii din voi stiu ca TVA-ul se poate recupera peste un an, dar nu si-n cazul studiourilor, ci afacerilor care au cheltuieli de rutina, cum ar fi (motorina, materiale de constructii, echipamente,etc. ati prins ideea). Exemplu. Daca un studio are 20 modele care fac cate 2000 de dolari pe luna , studioul va plati in fiecare luna 19% din 40.000 de dolari, adica 7600 de dolari. Doar pentru TVA. Dar stai, TVA ul reprezinta cam jumatate din taxele totale. Mergem mai departe sa vedem restul taxelor.

2. Dividentele. Reprezinta niste taxe impuse de statul roman ca sa-ti poti scoate banii din firma. Aceste taxe sunt inca de 5% din toti banii pe care vrei sa-i scoti din firma in interes personal. Continuand cu exemplul de mai sus, un studio care incaseaza 40.000 de dolari pe luna si da 50% la modele va ramane cu 20.000 de dolari partea lui. Din care vom scadea cheltuielile (chirie, taxe la stat, contracte admini, manageri , femeie de serviciu, salariile lor, reclama, utilitati, si altele, etc.), ce mai ramane in plus, daca ramane ceva in plus, iar patronul alege sa i scoata in loc sa i reinvesteasca va trebui sa plateasca 5% din acel rest de bani. Prin absurd punem ca-i vor mai ramane 1000 $, din aia va plati 50 de dolari la stat. 7600+50=7650 $ .


3. Un SRL poate plati 2 tipuri de taxe. Impozitul pe venit sau impozitul pe profit. Impozitul pe venit este intre 1% si 3% din toti banii care intra in firma. In cazul firmelor cu cel putin 1 angajat full time taxele sunt de 1% . Acest impozit va fi platit de firmele neplatitoare de TVA. Impozitul pe profit este de 16% din profit, iar toate firmele platitoare de TVA sunt obligate sa plateasca 16% din profitul delcarat la stat. Studiourile care au o firma nou infiintata vor plati impozitul pe venit de 1% din venituri, dupa o perioada de timp (la cum merge un studio de videochat, cam jumatate de an), vor fi obligate sa plateasca 16% din profit. Reluand exemplul de mai sus, pe langa suma de 7650 de dolari pe luna, vor mai plati inca 1% din aia 40.000 de dolari, adica inca 400 de dolari pe luna, sau 160 $ prin absurd daca este un studio mmai vechi. In prima situatie avem 8050 $ pe luna , in a doua 7810 $ pe luna din aia 20.000 de dolari care-i raman studioului.

4. CNAS . Detinatorul firmei (studioului), optional poate sa plateasca inca 2800 de lei pe an la CNAS pt el. Daca i impartim la 12 luni sa facem o medie lunara, ar fi inca 230 de lei pe luna.
5. Contabilul. Orice SRL este obligat sa aibe un contabil. Iar contabilul iti ia bani in functie de nivelul de munca. La un studio de vidochat cu mai multe modele, va lua intre 400 si 600 de lei pe luna plus un onorariu anual de cateva sute de lei.

Ca sa rotungim, un studio care incaseaza 40.000 de dolari lunar va plati taxe la stat 8000 de dolari pe luna, pana aici…

Dar pe langa astea mai sunt si taxele pentru contractele angajatilor.

6. Orice studio de videochat are nevoie de angajati nu? Manager, admini, femeie de serviciu. Iar acei angajati au si ei nevoie de un contract si de un salariu. Indiferent de ce salariu plateste. Aici puteti vedea care sunt taxele pe care le plateste o firma pentru fiecare angajat la stat. http://www.calculator-salarii.ro/calcul-salariu-complet/ . Sunt de 47.25% din salariul brut pe care l da . Exemplu. La salariul minim pe econimie care este de 1386 de lei net (2300 lei brut), firma va plati 966 de lei la stat. Daca angajatul are un salariu net de 3000 de lei , angajatorul va plati la stat inca 2243 de lei pe luna ca sa i poata da angajatului 30 de milioane in mana. Un studio de videochat functioneaza nonstop si are nevoie de mai multi angajati. 2-3 angajati nu ar face fata. Punem 4 angajati. Si punem ca toti iau un salariu de 2000 de lei in medie. Pentru fiecare 2000 de lei dati unui angajat, un studio va plati inca 1486 de lei la stat. La 4 angajati sunt 13944 de lei pe care un studio ii plateste lunar la stat + salarii. Vin aproximativ inca 3620 $ pe luna. Mai sus aveam deja 8000 $ . Pana acum avem 11.620 $ pe luna. Si inca mai sunt contractele modelelor plus o gramada de cheltuieli.

7. Dupa cum stiti videochatul nu este legal, nu exista meseria de videochat. Studiourile ce fac? Declara ca lucreaza in alte domenii. In domeniul IT desi e clar ca nici patronii de studiouri nici modelele nici angajatii nu au nicio treaba cu IT ul. Iar asta este ilegal. Sa faci ceva si sa declari ca faci altceva, dar mai dam o spaguta la un control, treaca merge. Exista 3 tipuri de contracte pe care studiourile le dau.

a. Cel mai vechi si cel mai naspa dintre toate, computer operator cu minimul pe economie. In acel contract se declara ca modelul incaseaza minimul pe economie lunar iar angajatul plateste la stat inca 966 de lei pe luna pentru fiecare contract. Dar daca modelul face mai multi bani, si fireste ca face mai multi bani, si i baga intr un cont bancar sau isi ia ceva de ei, iar anaful il verifica, cine beleste pula? Modelul ca are o gramada de bani fara nicio justificare sau studioul ca dovedeste ca i a dat un salariu minim pe economie iar modelul a semnat ca a primit acel salariu minim.Logic ca modelul. Pentru ca acei bani, in acte, nu sunt primiti de la studio, Sunt bani cazuti din cer. Dar si asa, cu contractul asta, cel mai ilegal si cel mai naspa, un studio, pentru 20 modele pe care le are, va plati inca 19.320 de lei pe luna la stat. Aproximativ 5020 $ pe luna. 11620+5020= 16.640 $ pe luna pana acum. Mama ! Deja studioul aduce bani de acasa sa plateasca chiria, reclama si restul, pentru ca jumatate din aia 40.000 de dolari ii da la modele, cica.

b. Drepturi de autor sau impresariat artistic. Sunt niste contracte similare. In acele contracte, pe care toti le semnati dar nimeni nu le citeste, scrie ca intra in obligatia modelului sa si plateasca singur taxele la stat, dar studioul este bun si l ajuta, si i opreste banii modelului si cica plateste el taxele la stat. Dar numai la stat nu ajung. De ce? Pentru ca acele taxe la stat sunt foarte mari. Pana in 2019 acele taxe la stat erau de 6% din banii pe care -i incasa modelul si daca primea mai mult de 12 salarii minime pe economie, brute, pe langa aia 6% platea si 670 de lei pe luna. In 2021, daca modelul are un venit mai mare de 2300 de lei pe luna (12 salarii minime brute intr-un an), are de platit 10% (din care se poate scadea cota de forfetare , 4% si mai raman 6%) din venitul net + 25% CAS + 10% CASS.

Impozitul pe venit se calculează drept un procent de 10% din venitul net acumulat. Acesta din urmă se calculează prin deducerea cotei forfetare de 40% din venitul brut (venit brut minus cotă forfetară de 40%). Adica per total ramane tot 6% din venitul brut.

Modelele noi vor plati la stat doar 6% din banii pe care i primesc ei de la studio. Dar cand atingi suma de 280 de milioane primiti intr un an de la un studio, vei avea de platit inca 35% din acei bani . Adica din 28000 de lei, vei plati la stat 41% . Adica 11480. Aproape de jumatate. Daca lucrezi doar cateva luni intr un studio si sa zicem ca in 4 luni incasezi suma de 20.000 de lei, vei plati 1200 de lei la stat. Dar daca planuiesti sa lucrezi mai mult, si sa zicem ca intr-un an incasezi suma de 12 mii de dolari (1000 de dolari pe luna), banii tai. Care vin 46.200 de lei, vei plati 18942 de lei la stat in acel an. Adica tu mai ramai cu 27.258 de lei in mana intr un an. 272 de milioane. Adica mai putin de 2300 de lei pe luna. In cazul in care castigi cat castiga aproape toate romancele si nu esti o exceptie foarte norocoasa.


Revenim la calculele de mai sus, exceptand punctul A , in care era alt tip de contract. Am pus cazul ca un studio are 20 modele care lucreaza pentru el, si fac in medie 2000 de dolari pe luna fiecare, plus 4 angajati (traineri, admini, manageri), am stabilit pana la partea cu taxele modelului, ca un studio are de platit 11620 $ pe luna cu tot cu salariile staff-ului, toate astea din cei 20.000 de dolari (aia 50% pe care-i opreste de la modele). Scadem si taxele modelelor, care in acest caz vin de 1578 de lei pe luna de model. La 20 modele sunt 31560 de lei. Adica 8200 $ pe luna. 11620+8200=19820 $ din 40.000 . Pe scurt, jumatate din banii pe care-i fac toate modelele pe site, uri se duc la stat si pe salariile staffului.

Dragii mei. astea sunt calculele corecte ca un studio de videochat sa fie “100%” legal cu taxele, cu activitatea nu se poate. Dupa cum vedeti, sa mergem pe legalitate, modelul per total ia 59% din jumatatea lui de bani pe care o ia de la studio. Adica cam 30% din toti banii pe care i face pe site uri. Dupa ce mai scadem si amenzile, mai raman vreo 25%. Iar studioul cheltuie cu taxele, contractele modelelor si angajatilor, plus salariile angajatilor in jur de 50% din banii pe care i face. Dar mai pune ca din banii pe care i face trebuie sa le dea si un 30% modelelor (doar nu credeati ca pupati 50%), au de platit si chirie de mii de euro pe luna, utilitati, contractele cu mentenanta, reclama studioului care este de sute sau mii de euro pe luna, depinde de studio, inlocuirea echipamentelor, etc.

Ca sa va raspund la intrebarea – Ce taxe plateste la stat un studio de videochat ? – Ce taxe vrea el ! Asta e raspunsul corect. O sa va explic si cum fac evaziune fiscalla studiourile.

Fa un calcul si o sa vezi ca este IMPOSIBIL matematic ca un studio de videochat sa plateasca toate taxele la stat si sa fie corect cu modelele, indiferent cate de multe modele are sau cat de multi bani face. Sunt prea mari taxele ca sa poata fi.

Acum sa va zic cum procedeza studiourile ca sa faca evaziune fiscala, si cum poti verifica si tu ca face evaziune fiscala. Daca ai contract cu un studio sau ai avut, si scrie firma pe acel contract, fa o simpla cautare pe goole. Scrie numele firmei, Si ti vor aparea diverse site uri unde poti vedea toate datele amanuntite ale firmei respective. Desi in videochat se fac foarte multi bani, studiourile de videochat nu declara de multe ori nici 10% din acei bani. Si nimeni nu are mai mult de 2-3 angajati tot anul. De multe ori studiourile dau contracte false si la ADMINI si TRAINERI.
Acum vine intrebarea. Pai cum aleg ei ce sa declare? E simplu. Banii de pe site uri, ei nu i scot direct in contul firmei. Ii scot pe contul de paxum. Iar pe paxum pot face ce vor pentru ca nu este firma din Romania iar autoritatile nu au juristrictie ca sa verifice conturile de paxum. Ei de pe paxum isi pot transfera o mica parte din bani in contul firmei, ca sa declare la stat, iar partea aia mare de bani care e profitul lor si banii modelelor, ii scot pe cardul de paxum.
Cat despre contractele modelelor, voi credeti ca intr-un domeniu in care oamenii vin si pleaca pe banda rulanta, face cineva contracte pentru acei oameni? Logic ca nu. In studiourile mari de videochat, in fiecare zi se angajeaza cineva, in cele medii si mici, o data pe saptamana sau la 2 saptamani le vine cineva si lor. Tot e foarte mult daca te gandesti bine. Modelelor li se promite ca vor face videochat non adult, ceva nu exista, ca vor face zeci de mii de dolari pe luna, ca vor primi bonusuri, ca vor trai in paradis, dupa cateva zile , saptamani , cand se conving ca e fix opusul la ceea ce li s a promis, pleaca de buna voie. Iar studioul pastreaza toti banii facuti de ele si nici nu le face contract, ca nu are rost sa plateascca taxe la stat pentru niste persoane care au lucrat o periaoda scurta iar autoritatile nu stiu si nu au nicio dovada ca au lucrat. Contractele care li se dau modelelor sa le semneze, sunt teoretic niste contracte false. Pentru ca nu se inregistreaza nicaieri. Doar le semneaza, stampileaza si le arunca in sertat. Iar daca e un model care are noroc si face bani multi si sta la ei o perioda mai lunga, atunci il legalizeaza si plateste taxe pentru un timp pentru acel model ca sa tina modelul. Asta e ceva ce se intampla foarte rar. Studiourile fac contracte doar dupa ce se conving ca modelul va ramane sigur la ei in studio, sau daca stiu ca urmeaza un control. De multe ori , studiouri mari din tara, au declarat ca si au concediat angajatii desi ei inca lucrau si ei stiau ca au contract de munca, si mai aveau si nesimtirea sa le opreasca in fiecare luna sute de dolari pentru acele taxe la stat in conditiile in care ei figurau ca someri. Unii descopereau, unii nu. Cand descoperea cineva zicea ca fost o greseala de a contabilului, nu ca i au furat ei pe fata 🙂 . Poate citeste cineva care se simte, nu dau nume .

Vreti o dovada ca nu platesc taxe? O firma isi poate scoate banii din contul bancar al firmei o data pe trimestru (la 3 luni), sau o data pe an. Dar de cate ori nu ati auzit studiourile sa va zica ca nu le ai intrat banii pe paxum si ca nu au bani pana nu intra de pe paxum ? Pai daca era sa fie 100% legali, banii de pe paxum ii transferau in contul bancar, dar ei ii scot cash si de acolo fac ce vor cu ei.

Stim bine lucrurile astea pentru ca am fost de fata, am vazut cum se procedeaza, am citit codul penal si codul fiscal, am auzit si am vazut o groaza de chestii. Stim prea multe ca sa permitem unui proxenet cu 4 clase sa comenteze ca el e 100% legal.

Ca vorbim iar de legalitate, Cat de legal e videochatul? O gramada de prosti care au sau nu au treaba cu videochatul, zic ca videochatul este legal. De ce? “Pai exista atatea studiouri, pai apar la stiri, pe youtube in reclama, reclama peste tot pe strada, sunt legali pentru ca ei zic ca sunt legali, sunt legali pentru ca ofera contracte, sunt legali pentru ca sunt politicosi cand vorbesc cu tine prima data. Nu are cum sa nu fie legal”.
Din nou, ce este videochatul si ce presupune? La videochat stai imbracata sexy sau dezbracata in fata unei camere, vorbesti cu oameni de pe toata planeta si le zici la toti ca i iubesti, ca vrei sa le sugi pula, ca vrei sa te futa, ca o sa te vezi cu ei, ca esti curva lor, faci orice ti zic atata timp cat iti dau bani, ii prostesti ca i iubesti, ca te vei intalni cu ei, ca vei avea o relatie , o familie, doar sa ti dea bani, sau ii minti ca ai diverse probleme ca sa ti dea bani. Le faci diverse chestii pornografice si le indeplinesti o gramada de fantezii atata timp cat iti dau bani. Ba chiar o groaza de modele, si fete si baieti, se intalnesc si se FUT cu membrii pe bani. Asa din punct de vedere a oricui, care nu are nicio treaba cu videochatul sau legea. Este legal ce am zis mai sus???? NU ! Nu are cum sa fie legal. Citeste codul penal si vezi cum se pedepsesc toate aceste infractiuni.
Alea care sunt in faza de negare, ca ele nu fac sau nu au facut ceva ilegal, zic “videochatul nu este nici legal nici ilegal, nu este ilegal, ca nu scrie in codul penal ca este ilegal” , desi ele n au citit un rand din codul penal, au auzit si ele in alte parti. Cuvantul videochat intr-adevar nu apare in codul penal nicaieri, asta deoarece a fost scos de acolo in urma politicienilor corupti, spagilor, mafiei. In aproape toate tarile din lume daca faci videochat poti ajunge la puscarie, iar daca ai studio de videochat esti considerat liderul unui grup infractional organizat, si ai belit pula. Da dragele mele idioate, videochatul in sine nu este ilegal, dar ce faci la videochat este legal? Pornografie, inselaciune, prostitutie online sau in unele cazuri fizica, evaziune fiscala.

Sa ne legam un pic si de pornografie ca tot am ajuns aici. Toate studiourile, bai absolut toate se scuza si se scot ca videochatul este legal pentru ca pornografia este legala. Vezi ce inseamna sa fii o cioara proasta cu 4 clase si sa angajezi niste avocati incompetenti? Videochatul NU este pornografie, iar pornografia NU este videochat. Studiourule de videochat, niciunul, NU declara ca se ocupa cu pornografie. Toate declara ca se ocupa cu activitati cu portaluri web, firme de IT. Sa vezi ce experti in It au. Iti baga toata ziua vibratoare peste tot, apoi le sug, isi dau palme peste fata pentru 2 dolari, isi beau propriul pisat pentru 200 de lei, desi habar nu au sa deschida google chrome. Adevarati profesionisti in IT ! Ca sa poti sa declari ca te ocupi cu pornografie trebuie indeplinite o groaza de conditii pe care niciun studio nu le indeplineste. Trebuie sa respecte niste standarde de igiena, din pacate studiourile de videochat sunt toate focare de infectii pline de pisat si sloboz, trebuie sa li se faca angajatilor teste de boli, trebuie sa vina regulat comisii in inspectie. In niciun studio de videochat din tara nu se intampla asta ! Pentru ca niciunul nu se ocupa in acte cu pornografia , dar toate se folosesc de pornografie sa se scoata ca videochatul este legal.

Acum fac pariu ca dupa ce citesc acest articol, multe frustrate cu 2 neuroni o sa zica ca noi suntem prosti, ca nu are cum sa fie cum zicem noi, ca studiourile sunt legale, ca videochatul este legal, ca ele nu fac ceva ilegal. Va invit sa cautati pe internet pe site urile de contabilitate care au articole publicate recent, sau sa sunati un contabil oarecare, pe care nu l cunoasteti sau nu vi l recomanda studioul sau cineva din domeniu, sa-l intrebati care e treaba cu taxele unui SRl, al unui angajat si a contractului pe drepturi de autor, sa cititi codul penal, codul fiscal. Si o sa va convingeti ca tot ce am zis aici e adevarat. Dati-va 2 palme si treziti-va la realitate . Asta e realitatea ! Asta e romania ! Tara mafiei, coruptiei la cel mai inalt nivel, nepasarii, lenesilor, hotilor, traficantilor, proxenetilor, videochatistilor si curvelor. Studiourile de videochat sunt o mafie, iar domeniul in sine este un gunoi de domeniu al mafiei, pestilor, tepelor si prostitutiei. Nu te mai minti singura ca videochatul este altceva. Exact asta este , si daca nu ti place ce este sau ce faci, reprofileaza-te.

Acest articol a fost scris dupa o lunga perioada de documentare din peste 100 de surse diferite (site-uri si forumuri de contabilitate) si vorbit cu diversi contabili. Nu ne-am permite sa dam astfel de informatii eronate.

3 thoughts on “Ce taxe plateste la stat un studio de videochat”

  1. Hello everyone on this forum – thanks.

    My name is Mark and i am from luxembourg

    best regards 🙂

Comments are closed.