Camere bune pentru videochat

Vrei sa te apuci de videochat si nu stii de ce ai nevoie? Iti vom spune noi ce-ti trebuie pentru a putea face videochat si de unde sa cumperi produsele respective ca le iei mai ieftin.

In primul rand ai nevoie de un calculator sau un laptop, internet de preferabil prin cablu si o camera web. Dar nu orice tip de camera ci una cu care sa te vezi bine si sa te poti filma la o calitate inalta.

Cand vorbim despre camere de videochat automat spunem Logitech. Deoarece este cea mai buna firma de camere web.

Prin urmare va vom prezenta un top al camerelor bune pentru videochat:

  • Terminal videoconferinta LOGITECH Rally PLUS Ultra-HD – Cea mai buna camera web existenta la ora actuala. Initial a fost creata pentru conferinte , insa poate fi folosita si la videochat, de preferabil in show-urile de grup. Este o camera atat de complexa incat sunt mult prea multe de zis . Asa ca va invitam sa va uitati pe site-ul oficial la specificatii. Pretul acestei camere este nu mai putin de 13.500 de lei.
  • Camera web Logitech ConferenceCam CC3000e, Full HD – Pana nu de mult asta era cea mai buna camera pentru videochat dar si pentru video conferinte. Are o imagina foarte clara datorita lentilei de sticla ZEISS. Datorita campului de vedere de 90 grade cu o panorama de 260  grade si o inclinare de 130  grade puteti sa va filmati foarte usor din orice unghi. De asemenea dispune de numeroare functii incredibile. Cum ar fi NFC , Conectivitate Bluetooth , Display LCD care afiseaza ID-ul apelantului si alte informatii , Kensington Lock o boxa care se aude foarte bine si are diverse functii si ea, telecomanda poate fi folosita si de la o distanta de 3 metri, si filmeaza full HD. Ce sa vrei mai mult de la o camera web? Pretul acestei camere din pacate nu este chiar mic. Costa aproximativ 6500 de lei.
  • Camera Web Logitech PTZ Pro 2 – Filmeaza 4K , are o rezolutie foto de 3840 x 2160 si video full hd. De asemenea poate fi controlata cu ajutorului uneo telecomenzi. Se poate da zoom si misca in stanga -dreapta sus-jos. Pe majoritatea site-urilor aceasta camera costa in jur de 3300 de lei. Mai ieftina o puteti ua cu 2800 de lei de pe 220volt.ro sau vexio.ro .
  • Camera Web Logitech Brio 4K STREAM EDITION – Daca vrei sa te filmezi 4K camera asta este cea mai buna alegere. Are o rezolutie video de 3840 x 2160 , fiind capabila sa filmeze in Full HD , 1080 p cu 60 de fps . Datorita mufei USB 3.0 are o conectivitate mai buna. Ceva dinferit fata de alte camere, cablul se poate deconecta de la camera datorita portului USB tip C. Pretul acestei camere este de aproximativ 1100 de lei pe majoritatea site-urilor romanesti . Mai ieftina este pe vexio.ro la 800 de lei.
  • Camera Web Logitech C922 HD Pro Stream HD – Adesea confundata cu Logitech C920 , insa are cateva mici diferente, cum ar fi calitatea audio care este mai buna datorita celor doua microfoane omnidirectionale si mai are si o functie automata de corectie a imaginii in conditii de slaba iluminare . Pretul acestei camere pe site-uri precum emag si altex este de aproximativ 500 de lei , sau o puteti lua de pe olx sau okazii.ro , noua, sigilata si originala cu 300 de lei.
  • Camera Web Logitech C920 Full HD Pro – Cea mai des utilizata camera in videochat . Filmeaza Full HD cu 30 fps la 1080 p , este mica si usor de manevrat iar pretul este unul accesibil oricui. Daca vrei sa te apuci de videochat si esti la inceput, iti recomadam aceasta camera cu toata increderea. Pretul acestei camere pe site-uri precum emag si altex este de aproximativ 500 de lei , sau o puteti lua de pe olx sau okazii.ro , noua, sigilata si originala cu 250 de lei.

Mai sunt si alte tipuri de camere des folosite la videochat cum ar fi BCC 950 , C310 , C925 , C930 si multe altele. Insa nu le-am inclus in aces top deoarece cele prezentate mai sus sunt superioare altor tipuri de camere.

Acum ca am stabilit ce camere sunt bune pentru videochat, trebuie sa va spunem si cum sa le folositi nu? In primul rand, dupa ce conectati camera la pc, trebuie sa-i faceti setarile si sa-i instalati driver-ul . Puteti lua si driverul de pe site-ul oficial insa noi va un alt drive mai bun pe care-l puteti descarca gratis de aici cu 2 click-uri. Prin acest software puteti sa va si filmati sau face poze, nu doar sa faceti setarile la camera.

Daca vreti sa transmiteti pe mai mult de un site in acelasi timp, nu o puteti face pur si simplu sau cu driver-ul. Aveti nevoie de un Video Spliter (Split). Cel mai bun split este cel de la VerySoft. Este cel mai bun datorita calitatii video si a consumului resurselor. De asemenea te poti filma si 4K
(3840×2160) cu ajutorul acestui split daca ai si o camera 4k logic. Daca stai pe multe site-uri si vrei sa-ti mearga rapid pc-ul, ia-ti verysoft. Din pacate acest split nu este gratis, trebuie cumparata licenta care costa 20$ pe an pentru fiecare computer. O licenta poate fi filosita doar la 1 computer.

Un alt split bun este cel de la Manycams. Cu ajutorul lui iti poti pune tot felul de efecte in video box, ca si din OBS sau chiar sa-ti schimbi background-ul. Licenta pentru un pc este de 40$ pe an, insa mai mereu sunt reduceri . Daca vrei sa iei licenta pentru mai multe pc-uri pretul este mai avantajos. Un dezavantaj cand iei o singura licenta este ca nu te poti filma in 4k.

Cel mai bun Split Gratis este SplitCam . Nu este la fel de bun ca si cele cu licenta. Consuma foarte multe resurse si calitatea este mai slaba, de asemena nu te poti filma 4K , dar hey, este gratis.

Pentru a va filma in HD (hight-definition) trebuie sa fiti foarte atenti la ce rezolutie selectati din split sau pe site-uri sa aveti. Rezolutia minima pentru a va filma HD este 1280x720p.

Daca vrei sa apari pe site-uri FHD (Full HD) trebuie sa ai rezolutia minima
1920х1080 p .

Iar pentru a te filma 4K (cu camera si split care iti permit acest lucru) trebuie sa selectezi rezolutia 3840×2160 .

Degeaba ai aparatura de ultima generatie daca nu stii cum sa o folosesti.