Protectia pe site-uri

In acest articol vom vorbi despre Protectia pe site-uri (DMCA) .


Ce este DMCA ? Ce inseamna ? Cu ce te ajuta?

Cam asa suna avertismentul in engleza referitor la protectia imaginii:

” LEGAL PRIVACY POLICY: Any UNAUTHORIZED use of my profile, video, pictures or audio in any form or in a forum now or in the future is NOT permissible without my expressed written consent. Any act to promote or gain profit in any manner (e.g. either monetarily or socially) from the use of my profile, video, pictures or audio in any form my profile is a violation of my privacy and subject to legal action. BY WATCHING THIS: You acknowledge and agree that you shall not post, upload, publish, transmit or make available in any way content of this page including images and recording streamed live video available for download. This is intended as, and presented as a one time, live, one view presentation only. Penalties of Copyright Infringement: By reproducing, republishing or redistributing the work of a copyright holder without permission, you may be violating or infringing on his or her rights under the Copyright Act. The copyright holder may sue for compensation cost from $ 250 to $150,000 or one year in jail. “

Mai pe scurt, DMCA se ocupa cu protectia imaginii modelelor de videochat, si nu numai. Protectie prin care le interzice tuturor persoanelor sa foloseasca imaginile, videoclipurile sau sa inregistreze modelul respectiv fara voia sa, datorita drepturilor de autor, iar persoanele care fac asta pot primi o amenda intre 250$ si 150.000$ sau sa stea un an in inchisoare.

Cum pot pune DMCA in profilul meu?

Se poate pune pe site-urile care permit editarea in HTML , site-uri precum Chaturbate si Myfreecams, insa merge si pe alte site-uri care permit folosirea unui external live encoder.

Ca sa pui un badge (o imagine) DMCA pe Chaturbate sau MFC o poti face prin 2 metode;

  • prin coduri html oriunde vrei pe pagina ta;
  • integrata in imaginea captata de camera cu un external encoder gen OBS Studio sau
    Adobe Flash Media Live Encoder , sau anumite splituri care permit adaugarea elementelor in fundal;

Ca sa fie totul ok, trebuie sa te inregistrezi si pe site-ul oficial DMCA aici .

Suna bine cand o citesti, dar totusi nu prea are efect.

De ce nu are efect ?

In primul rand, acel badge cu DMCA nu este o setare ci un simplu avertisment. Multi cand il vad nu stiu ce inseamna sau pur si simplu il ignora. De asemena, sunt anumite site-uri din america care au facute o setare ce va inregistreaza automat si va posteaza pe site. Adica treaba asta este facuta de un program care ignora acel avertisment.

Daca voi face videochat, vor aparea pe inernet poze cu mine?

Bineinteles ca da, ba chiar din prima sau a doua zi. Si din pacare nu poti opri asta. Poti sa ai acel avertisment cu DMCA, poti avea orice protectie ce pretind ca ti-o ofera studiourile sau altii care “ajuta” modelele de acasa, insa tot vor aparea poze si videoclipuri cu tine peste tot pe internet inca de la inceput, la vanzare sau gratis. Tu poti doar sa alegi cat de multe si cat de des sa apara acele filmulete alegand site-ul pe care o sa lucrezi.

Chaturbate , Cam4, Bongacams si Myfreecams sunt site-urile pe care toate modelele sunt filmate aproape zilnic, deci pe site-urile astea este riscul cel mai mare sa apara poze si clipuri cu tine. In schimb pe alte site-uri , o sa apara poze si clipuri cu tine mai rar, insa nu deloc. Daca faci videochat cateva luni, pe orice site, este imposibil ca sa nu apara poze si clipuri cu tine pe net, care bineinteles pot fi vizibile si in Romania fara VPN.

Pe Chaturbate este un mit , pe care multi idioti , inclusiv staff-ul din multe studiouri il cred. Anume o setare care arata cam asa:

Multi cred ca daca la aceasta setare pun “NO” nu o sa mai apara imagini si clipuri cu modelele pe internet. Ei bine dragii mei, acea setare se refera la White Label -uri, adica site-uri facute prin afiliere cu Chaturbate, site-uri gen 4fcams.com sau pornlive69.org . Daca selectezi “NO” nu vei mai aparea pe aceste site-uri. Acea setare nu are nicio treaba cu serverele de inregistrare . Daca selectezi “NO” doar vei avea mai putin trafic, si din moment ce vei avea mai putin trafic sansele tale sa apara poze zilnic cu tine vor scadea. Tot vor aparea poze, doar ca nu chiar in fiecare zi.

Si persoana care ma inregistreaza nu va suporta nicio consecinta?

In primul rand, daca poti afla cine este in spatele unui site, ai bani foarte foarte multi sa o dai in judecata, si de obicei persoanele care fac asta sunt din SUA, atunci da. Poti reclama acea persoana si sa o dai in judecata. In momentul de fata nimeni care faca asta nu a patit nimic in atatia ani.

Macar pot sa sterg pozele si clipurile cu mine de pe internet? Se va ocupa DMCA de asta nu?

Ei bine, nu este chiar asa de simplu. Ca sa stergi acele poze sau clipuri in primul rand , trebuie sa raportezi asta la DMCA, daca ai cont free, o sa fii surprins ca de obicei acele rapoarte nici maca nu se trimit. Iar dupa ce trimiti vreo 20,30 de rapoarte despre o singura imagine la DMCA, poate, poate o sa steaga acea imagine. Una din cateva mii sau zeci de mii. Asta daca nu platesti ca sa se ocupe ei personal de asta. Insa nu este tocmai ieftin.

In schimb, daca renunti la videochat si stergi conturile respective pe care ai fost filmata, in cativa ani buni o sa dispara aproape toate pozele cu tine de pe net pentru ca le vor sterge majoritatea ownerilor acelor site-uri. Asta daca nu ai fost un model de top si acel site genereaza bani sau trafic cu ajutorul tau. Daca ai facut intr-un studio, ia-ti gandul de la asta pentru ca niciun studio nu-ti va sterge niciodata conturile deoarece ei genereaza un profit de pe urma conturilor tale, vor sa te aibe la mana, sau spera ca o sa te reintorci la ei sau pur si simplu vor sa bage pe altcineva pe acele site-uri pe care deja este un progres urias. Poate unii va vor minti ca le-au sters, insa niciodata nu le sterg. Inca un motiv ca sa faci singur de acasa, sa ai acces deplin la conturile tale.

Prin urmare, daca faci videochat, vor aparea clipuri si poze cu tine peste tot pe internet, si vor fi vizibile ani buni, insa stai linistita, cineva te poate gasi doar daca stie ce nume ai avut pe site-urile de videochat.

Cineva mi-a zis ca-mi ofera protectie. E adevarat?

Cateva studiouri si niste jeguri infecte care sunt complet ilegali si lucreaza cu modelele de acasa , o sa intre pe totate modelele si si o sa le zica ca le ofera protectie, trafic , promovare nu mai stiu ce, procent de 90-95%, contracte. Sunt doar minciuni ! Daca o sa cautati pe internet pe google sau facebook o sa gasiti multe site-uri care colaboreaza cu modelele de acasa, insa AVETI GRIJA . Aproape toate sunt ilegale, nu va ajuta cu nimic si va fura iar patronul este un jeg. Cateva dintre ele sunt urmatoarele:

oscarhomechat || videohomechat.ro || facibanideacasa.ro ||

videochat-deacasa.com || studiobianca.com

Ei bine, astea si multe altele, apartin toate unei ciori jegoase numita Oscar din Bucuresti, sector 2, iar nu de mult si-a deschis si un studio mic numit Oscar Studio. Are obiceiul sa intre pe toate modelele noi si le spune ca le ofera trafic protectie, ca aia cu care lucreaza modelul in prezent sunt jegosi si posteaza filme cu ei pe net. Un adevar gunoi este acest Oscar. Pe langa faptul ca nu ofera contract, desi minte toate modelele ca le da contracte, mai si minte ca le da un procent mare, dar defapt le da tuturor un procent de 60% si nu face nimic ca sa-i ia! Si mai are si obiceiul sa fure din bani. Plus ca nu plateste taxe la stat , incearca sa convinga modelele care lucreaza cu el sa se intalneasca cu membrii sau sa se duca la produs (pentru ca el cu asta se ocupa inainte) , iar cand modelele pleaca le ameninta cu arma sa nu plece sau le reclama la anaf ca fac videochat si nu platesc taxe. Feriti-va de toate acele site-uri de mai sus si de toti colaboratorii de pe google si internet care va ajuta sa faceti de acasa ! Cel mai sigur e sa faci singur.

Revenind la ce ziceam, acea “protectie” pe care v-o ofera Oscar si anumite studiouri este inexistenta! Doar va va pune un avetisment cu dmca, avertisment care nu are nicio valoare si este ignorat de toti. In acest domeniu NIMENI din Romania nu va poate oferi protectie.

Daca vrei sa te apuci de videochat, asuma-ti !