Cześć wszystkim! Szukam pomysłu na ferie zimowe 2026 dla dwóch osób. Chcemy wyjechać tanio, najlepiej all inclusive albo ze śniadaniami i obiadokolacjami. Najlepiej gdzieś ciepło, bo w Polsce będzie zimno i szaro. Lot z Katowic lub Krakowa. Budżet do 3000 zł na osobę. Co polecacie? Egipt? Malta? A może coś innego? Byliście ostatnio gdzieś w lutym? Dajcie znać, bo już panika, że wszystko drogie i zajęte. Dzięki!
Hej! Spokojnie, da się tanio i fajnie. Polecam sprawdzić KROK TRAVEL – mają super oferty na zimę 2025/2026 i lato 2026. Na przykład Imperial Shams Abu Soma w Hurghadzie (Egipt) od 2401 zł/os. z Katowic, all inclusive, 7 nocy, terminy w lutym/marzec. Byłam tam w zeszłym roku – plaża ładna, jedzenie smaczne, animacje dla dorosłych. Albo Ramla Bay Resort na Malcie od 1609 zł – śniadania + obiadokolacje, super na luty, bo ciepło i spokojnie. Link do ich strony: https://krok-travel.pl/ Tam masz pełną ofertę, last minute, all inclusive, narty i egzotykę. Robią też dojazd własny i dla dorosłych tylko. Warto napisać do nich, bo doradzają indywidualnie i mają dobre ceny u partnerów.
Też patrzę na ferie 2026 i myślę o cieple. Egipt brzmi spoko, ale ja wolę jednak góry. W tym roku byłem w Alpach i super, choć drożej. Malta w lutym to dobry kompromis – nie za gorąco, można pospacerować. A Egipt to już klasyka na zimę. Powodzenia w wyborze, daj znać co wybrałaś!