Cum a afectat coronavirus videochatul

Cum a afectat coronavirus videochatul ?

Desi multi, in special cei care nu au treaba cu domeniul cred ca asta a fost perioada videochatul, ei bine e fix opusul. Coronavirus a afectat mult domeniul videochatului, prin diverse moduri pe care le vom enumera mai jos.

1, Multe modele noi s-au apucat de videochat.

Datorita faptului ca totul a fost inchis in majoritatea tarilor din lume, in special Romania, si oamenii izolati in casa,fara bani, dati afara de la serviciu sau stand acasa si primind doar o parte din salariul mic pe care-l primeau inainte, foarte multi oameni au cautat o solutie sa faca bani din casa in timpul pandemiei. Iar cea mai buna solutie, mai ales la romani, e videochatul. Foarte multi oameni, in special fete, s-au apucat de videochat. Si cu cat sunt mai multe modele sunt pe site-uri, cu atat e bataia mai mare si va afecta piata. Adica aproximativ acelasi numar de membri , vor avea mai putini bani de impartit si cu mai multe modele. Asta ne duce la urmatoarele puncte.

2. Membrii nu mai au bani

Membrii, userii de pe site-urile de videochat, sunt si ei oameni simpli , mare parte dintre ei. Oameni simpli cu un loc de munca normal si o viata normala. Iar o mica parte din ei (membrii bogati), sunt oameni cu afaceri. Afaceri care au fost inchise o perioada destul de lunga. In majoritatea tarilor, oamenii (membrii) , au fost trimisi acasa de la munca sau izolati, si au stat 2,3 luni inchisi in casa primind doar un procent (70-80%) din banii pe care-i primeau inainte de la locul de munca, altii au fost concediati, iar cei cu afacerile fie nu au avut profit deloc timp de cateva luni insa au avut chestii de platit, fie au primit o suma foarte mica de la stat ca si compensatie ca le-a fost inchisa firma. Iar in strainatate, si ei au de platit chirii, utilitati, asigurari, mancare, care sunt mult mai scumpe ca-n romania, si alte necesitati de-ale lor. Nu o sa mai aibe multi bani de spart pe site-urile de videochat.

3. Membrii nu mai pot intra pe site-uri

Dupa cum am zis, membrii sunt oameni normali. Si nu sunt oameni singuri, timizi, cum zic studiourile de videochat. Aproape toti sunt oameni casatoriti, cu familie (sotie, copii) si inainte intrau doar ca sa nu-si insele femeile in mod direct, sau ca sa nu riste prea mult. Acum , din moment ce o parte destul de mare din ei stau inchisi in casa toata ziua cu sotia si copiii, nu vor mai putea intra pe site-urile de videochat la fel de mult cum intrau inainte.

4. Echipamentul s-a scumpit.

Preturile calculatoarelor, laptopurilor si camerelor web au crescut. Datorita faptului ca multi oameni lucreaza de acasa acum in diferite domenii. Nu doar in videochat , ci si lucru la site-uri, conferinte video, scoala online pentru copii. Cel mai tare s-au scumpit camerele web, sunt de 3-6 ori mai scumpe fata de cat erau inainte. Logitech c920, care inainte in romania este 250-300 de lei noua sigilata, acum este 1300-1400 de lei . Logitech c310, camera care era 150 de lei este acum 150 de euro. Logitech c270, camera care era 80-100 de lei noua sigilata acum este 400-500 de lei. Logitech brio, care era in jur de 800 de lei este acum 2600 de lei. Daca ai probleme cu camera cea veche si acum vrei sa o schimbi, esti foate ghinionist. Trebuie sa scoti din buzunar mult mai mult decat ai fi scos inainte.